lauantai 23. tammikuuta 2010

Kaunista turhuutta


Muotivirtaukset näkyvät myös kotien sisustuksissa, ja ihmisten valinnoissa. Huonekaluliikkeet myyvät kaikki samanlaisia, trendikkäitä sohvia ja muita kalusteita, ja valikoimat ovat suorastaan kapeat. Jos haluat jotain muuta, kuin mitä kaupassa on, on sinun lähdettävä erikseen etsimään toimittajaa, jolla olisi valtavirrasta poikkeavaa tavaraa myynnissä. Matalaa divaanisohvaa ei tosiaankaan halua hankkia silloin, jos ja kun sisustus ei muilta osin siihen tyyliin sovi. Onneksi ketjujen ulkopuolisia kalustetoimittajiakin vielä löytyy, ja heillä on tarjolla kauniita, suomalaista käsityötä olevia, laadukkaita ja kestäviä kalusteita.

Antiikkikalusteet ovat tietenkin ihania, mutta ne ovatkin sitten ihan oma alueensa; eivät kaikkien saatavilla, eivät edes kaikkien toiveissakaan. Tunnelmallisia uusvanhoja kalusteita on myynnissä edullisestikin. Kauniit, muuhun sisustukseen ja ympäristöön sopivat kalusteet luovat kotiin mukavaa viihtyisyyttä.

Mika Waltari sanoi elämänsä viimeisinä vuosina tehdyssä radiohaastattelussa muun muassa, että elämässä pitäisi olla myös "kaunista turhuutta". Kirpputorilta löydetty toimiva gramofoni ja pino savikiekkolevyjä ovat varmasti elämässäni turhuutta, mutta kaunista sellaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti